Οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα» βραβεύτηκαν στις Ιστορίες για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Διαδρομές στη Μάρπησσα» συμμετείχε στο κάλεσμα του προγράμματος European Heritage Days Stories 2022, μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2018, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συγκεντρώνουν ιστορίες από κάθε γωνιά της Ευρώπης με σκοπό να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμπλακούν με την πολιτιστική κληρονομιά τους και να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ιστορία μας «Οι κατοικιές της Πάρου: η παραδοσιακή αγροτική αρχιτεκτονική ως σύμβολο βιωσιμότητας και συνεργασίας» είναι μία από τις έντεκα που βραβεύτηκαν με επιχορήγηση αυτή τη χρονιά.

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία εδώ:

Σε μία εποχή που η ταυτότητα της Πάρου εξελίσσεται ραγδαία, το φεστιβάλ επιδιώκει να τονίσει τη σημασία της πολιτισμικής συνέχειας, δημιουργώντας μία γέφυρα διάδρασης ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση γύρω από μία αυθεντική αλλά εύθραυστη σήμερα νησιώτικη κληρονομιά είναι ζωτικής σημασίας, και είναι συνδεδεμένη με κοινές ευρωπαϊκές αξίες, όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον, η συνεργασία και η ανθρώπινη κλίμακα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβραβεύσει τη δημιουργική πορεία δώδεκα ετών της εθελοντικής ομάδας μας για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου μας, και μας προκαλεί μεγάλη συγκίνηση καθώς με αφορμή αυτό, η Πάρος τυγχάνει διεθνούς προβολής.