26-8 Μαρτίου 2011- Συνάντηση μικρών και μεγάλων

Η ομάδα των Διαδρομών στη Μάρπησσα σε συνεργασία με την έκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Μάρπησσας και Αρχιλόχου και τον δάσκαλο Γιάννη Κωτούλα, επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ στη Μάρπησσα το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011.

Οι μαθητές ως μικροί ρεπόρτερ επικοινώνησαν με τους μεγαλύτερους, αντλώντας πληροφορίες για τον τρόπο ζωής στο χωριό τα παλαιότερα χρόνια, τις παραδόσεις, τις ιστορίες και τους θρύλους που συνοδεύουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής της Μάρπησσας. Ο χώρος στο ΚΑΠΗ γέμισε από παιδικές φωνές, γέλια, τραγούδια, ενώ οι μεγαλύτεροι δε δίστασαν ακόμα και να παρουσιάσουν επιτόπου παιχνίδια της παιδικής τους ηλικίας.

Τη Δευτέρα στις 28 Μαρτίου, η ομάδα μας επισκέφθηκε το σχολείο, συζήτησε με τους μαθητές τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις τους από την αλληλεπίδραση των δύο γενεών. Στο τέλος, οι μαθητές οργανώθηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν ένα έκτακτο τεύχος της εφημερίδας τους «Σ.Ρ.ΕΚ.», με θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη επίσκεψη στο ΚΑΠΗ και τις ιστορίες που έμαθαν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους μικρούς μαθητές (τους Σούπερ Ρεπόρτερς της ΈΚτης!!) και τον δάσκαλό τους για την άψογη συνεργασία μας, όσο και τους υπεύθυνους του ΚΑΠΗ Μάρπησσας και όλους τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν το Σάββατο στο κάλεσμά μας και συνετέλεσαν στην επιτυχία της δράσης μας.