Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία της Πάρου από τις Διαδρομές στη Μάρπησσα και τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας και του Γυμνασίου Αρχιλόχου, την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση ως μέσου ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αξία και τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλήθηκαν εθνογραφικές ταινίες παραγωγής της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι 150 μαθητές που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της Πάρου.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας κύριο Μ. Χασομέρη, την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχιλόχου κυρία Μ. Μαρμαρά και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρότασή μας. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτιστικών Θεμάτων κύριο Ι. Δρίνη και την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος κυρία Ε. Μπαζίνη, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πάρο για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης.