«ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στα Μικρά Σχολεία»

Κινηματογραφικό Εργαστήρι ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στα Μικρά Σχολεία από την Cinemathesis, για παιδιά και εφήβους

Στο πρόγραμμα διανύουμε ένα ταξίδι στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου σε μια προσπάθεια να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τις καλές τέχνες, επιστρέφοντας με το βλέμμα τους στα πρώτα χρόνια της έβδομης τέχνης και την ανάγκη των πρώτων κινηματογραφιστών να καταγράψουν τις ιστορίες της καθημερινότητάς τους. Παίρνουμε μια ανάσα και μια απόσταση από τους γρήγορους ρυθμούς του σήμερα, επιστρέφοντας στην παρατήρηση, την καταγραφή και την προσωπική κατάθεση με ποικίλα, αλλά απλά μέσα οπτικοακουστικής έκφρασης.

Με παιδιά & εφήβους κατασκευάζουμε τα δικά μας προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια, φτιάχνουμε χαρακτήρες, φωτογραφίζουμε εικόνες και δημιουργούμε φωτοκόμικ, κάνουμε έρευνα αρχειακού υλικού, φτιάχνουμε σχέδια σεναρίων, γράφουμε διαλόγους, σχεδιάζουμε storyboards, κινηματογραφούμε τις ιδέες μας και παίζουμε με ποικίλες, βιωματικές οπτικοακουστικές δράσεις!

Το πρόγραμμα Παίζουμε Κινηματογράφο στα Μικρά Σχολεία είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας. Υλοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την ευγενική συμμετοχή του Goethe-Institut.