ΦΩΣ ΜΠΙΖΟΥ

«ΦΩΣ ΜΠΙΖΟΥ»: Φωτιστική εγκατάσταση από την ομάδα δημιουργικού φωτισμού Beforelight σε συνεργασία με κατοίκους της Μάρπησσας

Η ομάδα δημιουργικού φωτισμού Beforelight, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» ταξιδεύει στο νησί της Πάρου για να φωτίσει τα γραφικά σοκάκια της Μάρπησσας με έναν ιδιαίτερο τρόπο που ενεργοποιεί τους κατοίκους και ανασύρει τις μοναδικές γωνιές του χωριού.

Η Μάρπησσα, παραμένει ένας αναλλοίωτος Κυκλαδίτικος οικισμός με στενά δρομάκια και μικρές πλατείες να ξεπηδούν ανάμεσα σε κατάλευκα σπίτια και εκκλησίες. H ομάδα Beforelight έρχεται να διαλέξει τα κατάλληλα σημεία στο λαβυρινθώδες χωριό, και να δημιουργήσει φωτεινές σημαδούρες σε τυφλά σόκορα, κρυφές καμάρες ή αυλές.

Κατά τη διάρκεια των «Διαδρομών στη Μάρπησσα» οι κάτοικοι και οι εθελοντές του Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους φωτεινό «κόσμημα» που θα στολίσει τα στενά της Μάρπησσας. Στα πλαίσια ενός εργαστηρίου κατασκευής φωτιστικού θα τους δοθούν διαφορετικές φωτεινές πηγές και υλικά κατασκευής, ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν τις δικές τους συνθέσεις, υπογράφοντας, ο καθένας, το προσωπικό του φωτιστικό αντικείμενο.